Фото з соцмереж / ілюстративне

Удар по військових аеродромах Росії: у Генштабі підтвердили разючу операцію

У середу ввечері, 14 серпня, Генеральний штаб України підтвердив, що Сили оборони уразили відразу чотири військових аеродроми російських окупантів.

Відповідне повідомлення опублікувала прес-служба Генштабу на сторінці в Facebook.

Військові зазначили, що у ніч на 14 серпня підрозділи Повітряних сил та Сил спеціальних операцій Збройних сил спільно зі Службою безпеки і Головним управлінням розвідки Міністерства оборони, атакували чотири аеродроми у Воронезькій, Курській та Нижньогородській областях РФ. 

"Зокрема, уражено військові летовища "Халіно", "Саваслейка", "Борисоглєбськ" та "Балтимор". На цих аеродромах базується армійська авіація, винищувачі-бомбардувальники Су-34, винищувачі Су-35 та інша військова авіаційна техніка противника", — йдеться у повідомленні Генштабу.

У відомстві додали, що основними об’єктами ураження були склади паливно-мастильних матеріалів та авіаційних засобів ураження. 
Результати атаки уточнюються.

"Злагоджена бойова робота всіх частин Сил оборони триває. Далі буде…" — додали військові у своєму зведенні.

Раніше повідомлялось, що у ніч на середу, 14 серпня, Україна завдала нової серії результативних ударів по російських аеродромах. Серед цілей були авіабази під Воронежем, Борисоглєбськом і авіабаза "Саваслейка" за 650 кілометрів від кордону, з якої регулярно підіймаються Міг-31К, носії Х-47 "Кинджал".

Згодом фахівці зробили висновок, що навіть ураження запасів палива, як і частини паливної інфраструктури аеродрому, — вже доволі суттєвий результат. І тепер базування на цій авіабазі МіГ-31К під питанням.

Нагадаємо, супутником NASA було зафіксовано пожежу в районі аеродрому "Саваслейка" після удару по ньому 14 серпня українських дронів. На цьому об'єкті базуються носії "Кинджалів" МіГ-31К.

За даними Financial Times, у ніч на 14 серпня українська армія здійснила наймасштабнішу атаку ударних безпілотників на аеродроми Російської Федерації за всю війну. Проте наразі немає інформації щодо завданих збитків ворожій стороні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.08.2024 23:45