Обстріл судна у Чорному морі. Фото: Telegram Володимира Зеленського

Удари РФ по торгових суднах у портах Одеси: реакція Британії

Посол Британії Мартін Гарріс заявив, що російські удари по торгових суднах у портах Одещини, яких цього тижня було три поспіль, є неприпустимими. Це атаки по постачанню продовольства у всьому світі.

Таку заяву у соцмережі X зробив посол Британії Мартін Гарріс.

Дипломат написав, що вражений інформацією про те, що вже четверте цивільне судно-зерновоз, яке мало транспортувати зерно як гуманітарну допомогу, стало ціллю ракети РФ і внаслідок цього удару вісім людей загинули та 11 отримали поранення.

"Росія порушує усі гуманітарні норми", — йдеться у заяві Гарріса. 

Своєю чергою міністр закордонних справ Сполученого Королівства Девід Леммі також відреагував на обстріл цього тижня наголосивши, що російські удари по зерновозах, які виходять з українських портів — це атаки по постачанню світового продовольства.

"Протиправне вторгнення Путіна в Україну та агресія, що триває, шкодить усім нам, але найбільше — найголоднішим у цьому світі", — заявив Девід Леммі.

Обстріл Одещини 9 жовтня: що відомо

Пізно ввечері 9 жовтня російські терористи обстріляли балістикою портову інфраструктуру Одеської області. Під час удару ушкоджень зазнало цивільне судно під прапором Панами — контейнеровоз Shui Spirit. Це вже третє іноземне судно, яке атакувала Росія за останні чотири дні. 

Внаслідок удару загинули вісім людей, 11 — отримали поранення. Усі постраждалі — громадяни України.

Нагадаємо, що 7 жовтня в Одесі російські окупанти влучили балістичною ракетою у цивільне судно під прапором Палау. Загинув 60-річний українець, ще п’ятеро іноземних громадян постраждало.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.10.2024 21:42