Фото: Національна поліція України

Угорська поліція допоможе Україні ідентифікувати тіла загиблих на війні

У вівторок, 26 березня, керівник Національної поліції України Іван Вигівський домовився з головою поліції Угорської Республіки Яношем Балогом про співпрацю в проведенні ДНК-досліджень під час ідентифікації людей, які загинули внаслідок російської агресії. Керівники відомств обох країн також співпрацюватимуть у протидії нелегальному обігу зброї, наркотрафіку та організованій злочинності.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України.

Зазначається, що Іван Вигівський зустрівся з делегацією угорських поліцейських на чолі з Яношем Балогом в Ужгороді.

"Українські поліцейські в умовах воєнного стану отримали ще нові, непритаманні поліції завдання. Йдеться про участь у бойових діях, стабілізаційних заходах, евакуації, розслідуванні воєнних злочинів та ідентифікації невстановлених тіл громадян. Для нас зараз важлива уся допомога та підтримка, яку можуть надати нам партнери в забезпеченні діяльності наших підрозділів", — зазначив Вигівський.

Зустріч керівників поліції України та Угорщини

Фото: Національна поліція України

У Нацполіції повідомляють, що голова вибухотехнічного підрозділу Угорщини Імре Кісс з перших днів війни ініціював зв'язок зі своїм колегою з української поліції Володимиром Хоменко, що сьогодні вже відобразилось у вагомих результатах. Наразі головний напрямок допомоги угорської поліції Україні — це питання вибухотехнічної безпеки.

В Угорщині українських правоохоронців навчали нейтралізації вибухонебезпечних предметів, використання роботизованих безпілотних комплексів та протидії радіаційній, хімічній та біологічній небезпеці. Також угорці провели навчальні курси з підводного розмінування для українських поліцейських та надали необхідне обладнання та екіпірування для нейтралізації ворожих пасток.

Зустріч керівників поліції України та Угорщини

Фото: Національна поліція України

"Ми, як угорські поліцейські, думаємо про вас, як про побратимів. Коли пан Кісс звернувся до мене з питанням про надання вам підтримки, я без вагань погодився. Я завжди говорю, що і малі хороші справи – це багато. І хоч в загальному розумінні наша співпраця займає не великий відсоток, але ми робимо все від нас залежне, і сподіваємось, що це буде внеском у загальну справу. В гуманітарному плані по знешкодженню вибухонебезпечних предметів Угорщина готова надати велику допомогу Україні", — зазначив Янош Балог.

Нагадаємо, що на Закарпатті кіберполіція заблокувала Telegram-канал у якому погрожували здійсненням терактів у навчальних закладах Мукачева. На момент блокування аудиторія онлайн-ресурсу налічувала понад 5500 учасників.
Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 27.03.2024 04:20