Орбан написав вітального листа Путіну та вказав, на чиєму боці Угорщина

У четвер, 21 березня, очільник угорського уряду Віктор Орбан привітав диктатора Володимира Путіна після виборів президента Росії. У своєму листі прем'єр-міністр Угорщини також порушив питання співпраці між двома країнами та заявив, що він на боці миру у війні з Україною.

Про це заявив прес-секретар угорського прем'єра Берталан Хавасі, пише Index.hu.

За словами Хавасі, після оголошення офіційних результатів прем'єр-міністр Віктор Орбан 21 березня направив листа, в якому привітав Володимира Путіна з переобранням на пост президента Російської Федерації.

Прем'єр пояснив: "Він радий, що співпраця Угорщини та Росії ґрунтується на взаємній повазі, що дозволяє обговорювати важливі питання навіть у нинішній, дуже складній геополітичній ситуації. Угорщина стоїть за мир, ми переконані, що підтримка діалогу є основною умовою для якнайшвидшого встановлення миру".

Водночас прем'єр-міністр Угорщини запевнив президента Росії, що Будапешт готовий нарощувати співпрацю між країнами у сферах, які не обмежені міжнародним правом, — пояснив зміст вітального листа Берталан Хавасі.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін програв вибори на деяких ділянках за кордоном у великих європейських містах. Водночас віце-спікер Держдуми, член партії "Нові люди" Владислав Даванков посів там перше місце.

Згодом російський диктатор Володимир Путін заявив, що його першочерговою метою на посту президента — війна з Україною. Своєю чергою лідери демократичних країн відмовились вітати диктатора Володимира Путіна з так званою "перемогою".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.03.2024 21:35