Петер Сійярто. Джерело: угорські ЗМІ

Угорщина підтримала "мирний план" Китаю і Бразилії: там не прописано відновлення територіальної цілісності України

Угорщина підтримує "мирний план", запропонований Китаєм і Бразилією, у якому не йдеться про відновлення територіальної цілісності України.

Таку заяву зробив глава угорського міністерства закордонних справ Петер Сійярто у телефонній розмові з китайським колегою Ван Ї, пише "Укрінформ".

"Консенсус із шести пунктів", запропонований спільно Китаєм і Бразилією, заклав гарну основу для майбутніх мирних переговорів. Угорщина повністю погоджується з цією важливою мирною ініціативою", — підкреслив очільник міністерства закордонних справ Угорщини.

Сійярто також висловив подяку Китаю за внесок держави "у боротьбу за мир".

Нагадаємо, раніше Зеленський заявляв, що Україна відкинула можливість проведення альтернативного "мирного саміту", які запропонував Китай. За підтримки Пекіна війна Росії проти України триватиме довше.

Своєю чергою українське МЗС наголосило, що Китай може зробити практичний внесок у досягнення справедливого та довготривалого миру в Україні. Для цього була хороша нагода — участь високого представника Китайської Народної Республіки у Саміті миру.

Раніше прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що не дозволить втягнути Будапешт у війну. Адже, на його думку, Захід перебуває за крок від введення військ в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.06.2024 02:28