Фото: pravdatutnews.com

Угорщина погодила нового посла України в Будапешті, — ЗМІ

У вівторок, 8 серпня, президент Угорщини Каталін Новак погодила нового посла України в Будапешті. Ним став військовослужбовець Федір Шандор.

Про це повідомляє ATV.

Зазначається, що Федір Шандор є військовослужбовцем ЗСУ, а також раніше викладав в Ужгородському національному університеті. Раніше вже з'являлася інформація, що Шандор може стати послом України в Угорщині.

Чому Угорщина затягувала з призначенням

Прохання про призначення посла України в Будапешті Федора Шандора надіслали близько трьох місяців тому. За інформацією видання, причиною тривалого розгляду була нібито "недоступність президента України Володимира Зеленського для Каталіни Новак".

Мандатний лист Федора Шандора надіслано до Міністерства закордонних справ. Рішення президента буде оприлюднено в Угорській газеті, коли посол Шандор уже буде в Угорщині та вручить свої вірчі грамоти президенту Новак.

Нагадаємо, Угорщина продовжує закликати Україну до припинення війни шляхом переговорів із Росією. Прем’єр-міністр країни Віктор Орбан запевняє, що "ситуацію можна виправити лише шляхом дипломатії".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.08.2023 20:23