Фото: zn.ua

Угорщині не вдасться заблокувати пакет допомоги Україні від ЄС на 50 млрд євро, — єврокомісар

Угорщині не вдасться заблокувати збільшення бюджету Європейського союзу, яке передбачає пакет допомоги для України у розмірі 50 мільярдів євро.

Про це заявив єврокомісар з питань фінансів Йоханнес Хан, пише EUobserver.

Зазначається, що під час свого виступу перед депутатами Європарламенту він відкинув чутки про те, що Єврокомісія нібито обговорює поступки Будапешту у вигляді розморожування частини коштів для Угорщини в обмін на підтримку перегляду бюджету до 2027 року.

"Нас не шантажуватимуть", — підкреслив чиновник.

Також Хан уточнив, що Єврокомісія має обхідні шляхи, як домогтися затвердження перегляду бюджету без підтримки Угорщини.

"Ми можемо знайти рішення, яке стосується лише 26 країн-членів Євросоюзу. Можуть бути певні затримки, якщо нам доведеться вживати різних заходів. Але, зрештою, я впевнений, я переконаний, що нас не зупинити", — наголосив він.

Нагадаємо, 17 жовтня Європейський парламент підтримав ініціативу Єврокомісії щодо створення Фонду допомоги Україні на чотири роки. Він передбачає виділення коштів у вигляді грантів і кредитів до 50 мільярдів євро. 

Додамо, на саміті 27 національних лідерів Європейського союзу прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступив проти надання траншу нашій державі у розмірі 50 мільярдів євро. Він сказав, що не підтримає виділення грошей, якщо не побачить "дуже обґрунтовану пропозицію".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.11.2023 21:45