Аджа Лябіб. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Угорщину можуть позбавити права голосу в Євросоюзі: як це можливо

Бельгія закликала країни-члени Європейського Союзу подумати над початком процедури позбавлення права голосу Угорщини. До Будапешта можуть застосувати процедуру недовіри за сьомою статтею Договору про ЄС.

Про це заявила міністерка закордонних справ Бельгії Аджа Лябіб в інтерв'ю виданню Politico.

"У нас є Європа, яка важко просувається вперед, і, на жаль, деякі держави, зокрема одна держава, дедалі частіше приймають позицію блокування та вето. Я думаю, що ми повинні мати сміливість ухвалити рішення: йти до кінця сьомої статті, активувати її до кінця — що передбачає припинення права вето", — сказала Аджа Лябіб.

В інтерв’ю міністерка наголосила, що це момент істини, оскільки далі тупцювати на місці недоцільно та й шкідливо для Європи.

"Це момент істини. Або ми будемо виконувати свої обов'язки, що вимагає політичної мужності та сили волі. Або ми впроваджуємо механізми, які не працюють. І тому ми повинні вибрати. Якщо ми йдемо до кінця з цим механізмом, він повинен працювати. Якщо це не працює, ми маємо це реформувати. Це майбутнє ЄС", — додала представниця Бельгії.

Нагадаємо, наприкінці травня стало відомо, що Україна та група країн Європейського Союзу хочуть розпочати переговори про вступ до того, як Угорщина перейме головування у Раді Європейського Союзу 1 липня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.06.2024 07:53