Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Україна готова виробляти понад мільйон дронів, — Шмигаль

Україна уже готова виробляти понад мільйон дронів. Для цього завдання уряд виділив близько 40 мільярда гривень.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на прес-конференції 4 березня.

"У 2024 році ми зробили доволі значні кроки щодо посилення власного виробництва озброєння. Президент ставив завдання один мільйон дронів. Ми розуміємо, що бізнес і ринок в Україні уже готові виробляти більше як мільйон дронів. Ми, звичайно, будемо викуповувати все, що зможе зробити наш бізнес, для того, щоб передавати це нашим Силам оборони", — зазначив посадовець.

За його Шмигаля, на уряд виділив близько 40 мільярда гривень на організацію виробництва дронів.

"Ми виділили близько 40 мільярда грн на організацію виробництва, понад 40 мільярдів виділено на закупівлю дронів і будемо продовжувати виділяти ці кошти", — підкреслив він.

Прем'єр пояснив, що зараз уряд виділяє доволі багато коштів для закупівель озброєння саме в українських виробників.

"Завдання стоїть 50% коштів, які виділяються на закупівлю озброєння і військової техніки, використовувати власне на закупівлю в українських виробників", — заявив очільник уряду.

Варто зазначити, що раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що Україна повинна стати настільки сильною й ефективною, аби Росія знала, що на кожен її удар буде відповідь, а для цього необхідно посилити виробництво вітчизняної зброї. 

Україна, зокрема, вже виробляє власне далекобійне озброєння. Наприклад, спеціалісти розробили нову версію ракет "Нептун". А нещодавно стало відомо про початок серійного виробництва дронів, які є своєрідним аналогом іранських "Шахедів".

Нагадаємо, українські військові з початку 2024 року отримали понад 40 нових видів вітчизняного озброєння та техніки. Це вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.03.2024 15:10