Фото: Міноборони

З початку року до експлуатації допустили понад 40 видів вітчизняної зброї: в Міноборони розповіли подробиці

Українські військові з початку 2024 року отримали понад 40 нових видів вітчизняного озброєння та техніки. Це вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

"За перші два місяці 2024 року кодифіковано та допущено до експлуатації в ЗСУ вже 46 зразків озброєння і військової техніки (ОВТ), розроблених і виготовлених в Україні", — заявив заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

За його словами, це значно більше, ніж у січні-лютому минулого року. Він нагадав, що президент України визначив завдання щодо збільшення спроможностей українського оборонно-промислового комплексу з виробництва різних типів озброєння та максимального масштабування виробництва в Україні. 

"І така робота вже активно ведеться. Наша "оборонка" вже дає більший результат. Почалося виробництво нових зразків озброєння — САУ "Богдана", систем РЕБ, безпілотників, стрілецької зброї. Ми робимо все можливе, щоб з часом Україна була максимально самодостатньою у забезпеченні Сил оборони необхідною зброєю", — наголосив посадовець.

Також він наголосив, що на етапі прискорення розвитку вітчизняної зброї підтримка наших партнерів, зокрема, фінансові та технологічні інвестиції є надважливими.

"Нам важливо створювати спільні виробництва зброї, укладати довгострокові контракти у форматі міжнародних консорціумів", — підсумував Гаврилюк.

Нагадаємо, 25 лютого міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив, що оборонна промисловість за 2023 рік виросла у шість разів. Зокрема, на сьогодні в Україні діє 100 державних оборонних підприємств, 400 приватних і працюють 300 000 зброярів. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.02.2024 19:58