Морський дрон Magura 5. Джерело: Navy Recognition

Україна цього року здивує вітчизняною зброєю: заява Зеленського на конференції у Мюнхені

Україна готова здивувати Росію вітчизняними технологіями у виробництві зброї. Йдеться про дрони та системи радіоелектронної боротьби.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки.

"Ми розпочали розвивати виробництво дронів. Ми в позитиві для нас та негативі для Російської Федерації здивуємо їх цього року дронними системами та системами радіоелектронної боротьби. Це наші вітчизняні технології", — зазначив він.

При цьому український президент додав, що "це паралельний шлях, поки що ми чекаємо допомогу від партнерів".

Як відомо, на озброєнні української армії є вже десятки дронів вітчизняного виробництва. Йдеться не лише про безпілотні літальні апарати, але й про надводні дрони. Деякі з них виконують складні, навіть унікальні, операції зі знищення ворога та мають у цьому плані вагомі здобутки.

Зокрема, вночі 14 лютого за допомогою морських дронів Головне управління розвідки у взаємодії з усіма складовими Сил безпеки й оборони України знищили великий десантний корабель "Цезар Куніков" Чорноморського флоту країни-агресорки.

Нагадаємо, декілька днів тому стало відомо, що Велика Британія та Латвія очолять коаліцію дронів. У рамках цієї програми Україна має отримати тисячу сучасних безпілотників на суму 250 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.02.2024 11:55