Фото: "Вікіпедія"

Україна готує персонал для обслуговування F-16, — Міноборони

На сьогодні в Україні триває активна підготовка льотного персоналу до повноцінної роботи та обслуговування винищувачів F-16.

Про це повідомив перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

За його словами, завдяки зусиллям партнерів, триває підготовка льотного персоналу, інженерів та авіатехніків.

"Будь-які питання щодо готовності наших фахівців та інфраструктури до роботи з багатоцільовими літаками F-16 ми вирішуємо в пріоритетному порядку", — підкреслив генерал-лейтенант.

Водночас Павлюк зауважив, що наприкінці грудня перша група пілотів завершила базову підготовку у рамках роботи міжнародної Коаліції військово-повітряних сил, яка тривала з серпня 2023 року. Після цього пілоти вирушили до Данії на навчання безпосередньо керувати бойовими літаками F-16.

Перший заступник міністра оборони також додав, що наразі інші групи пілотів в межах мовної та базової льотної підготовки продовжують навчання у Великій Британії.

Нагадаємо, 3 січня стало відомо, що Норвегія відправить два американські винищувачі F-16 у Данію для навчань українських пілотів. Слідом за Норвегією Бельгія повідомила, що відправить два двомісні винищувачі F-16 і близько п'ятдесяти осіб до Данії для навчань українських пілотів. Літаки розмістять на данській авіабазі Скідструп із березня по вересень 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.01.2024 15:05