Фото: Міноборони

Україна і Швеція ведуть переговори щодо надання ЗСУ літаків Gripen

Україна та Швеція обговорюють спільну роботу у сфері інновацій, а також ймовірну передачу Збройним силам України літаків Gripen.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

Зазначається, що 8 грудня міністр оборони України Рустема Умерова та заступник міністра генерал-лейтенант Іван Гаврилюк провели зустріч із верховним головнокомандувачем Збройних сил Швеції генералом Мікаелом Бюденом. Серед тем на порядку денному було й потенційне постачання ЗСУ літаків Gripen. Серед тем на порядку денному було й потенційне постачання ЗСУ літаків Gripen.

"Триває плідна двостороння робота стосовно передачі нам літаків Gripen", — сказав Гаврилюк.

Заступник міністра також додав, що є "певні питання, пов’язані з НАТО", однак висловив сподівання, що "спільними зусиллями у нас вийде отримати ці літаки".

Своєю чергою головнокомандувач Збройних Сил Швеції зазначив, що питання передачі літаків Gripen Україні обговорюється як на політичному, так і на військовому операційному рівні.

"Я знаю, що діалог між нашими країнами триває. Тож ми в очікуванні політичних рішень", — сказав генерал Бюден.

Нагадаємо, Україні потрібні 17 мільйонів снарядів, а для визволення всіх українських окупованих земель військові ЗСУ потребують сил і засобів на 350-400 мільярдів доларів. Таку інформацію начебто озвучили очільнику Пентагона Ллойду Остіну під час його візиту до Києва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.12.2023 16:43