Зруйнований внаслідок російського обстрілу трансформатор. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Україна має короткостроковий план, щоб пережити майбутню зиму, — ДТЕК

Через російські атаки по українській енергосистемі в години максимального споживання зберігається дефіцит потужності. Проте наша країна має план, щоб подолати прийдешню зиму. Водночас у наступні роки енергетична безпека потребуватиме децентралізації.

Таку заяву зробив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко, якого цитує Financial Times.

"Україна має короткостроковий план, щоб пережити цю зиму, але щоб гарантувати нашу енергетичну безпеку в наступні зими, ми повинні децентралізувати енергетичну систему України", — наголосив він.

Своєю чергою колишній голова "Укренерго" Володимир Кудрицький зазначив, що головне занепокоєння цієї зими викликає пошкодження основних електростанцій, а не підстанцій, які здебільшого захищенні покриттям і можуть бути швидко відремонтовані. За його словами, дефіцит електроенергії та відключення будуть неминучими. 

Міністерство енергетики повідомило Financial Times, що розробило стратегію й створило умови для децентралізації, втім, не розкривало подробиць через обмеження воєнного часу. Відомство відзначило, що "розвиток атомної генерації забезпечить потреби країни у відновленні та енергетичну стабільність у майбутньому".

Нагадаємо, раніше міністр енергетики Герман Галущенко повідомляв, що наступна зима в Україні буде складною, а можливо, навіть найскладнішою від початку великої війни. На це вказують звіти міжнародних енергетичних організацій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 30.09.2024 16:25