Фото: "Мілітарний"

Україна має ввійти до складу НАТО, але після закінчення війни, — голова МЗС Італії

Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що Україна у майбутньому повинна стати членом Північноатлантичного альянсу. Проте це має відбутися після завершення війни з Росією.

За даними Reuters, на Мюнхенській конференції з безпеки Таяні наголосив, що вступ України до НАТО неможливий, поки триває війна з Росією.

"Послання Росії дуже чітке: Україна буде членом Європейського Союзу, а потім ми працюємо над тим, щоб Україна стала членом НАТО", — сказав Таяні.

Водночас, очільник МЗС Італії наголосив, що наявність повноправного члена НАТО у війні з Росією "означає Третю світову війну".

"Ми маємо бути дуже обережними", — зазначив Таяні.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний альянс повинен бути готовим до протистояння з Російською Федерацією. Агресія Москви може тривати десятиліттями, тому союзники повинні збільшити оборонну промисловість.

За даними Міжнародного інституту стратегічних досліджень, агресія Російської Федерації проти України стимулювала зростання глобальних витрат на оборону на 9% до рекордних 2,2 трильйона доларів. Водночас на країни-члени Північноатлантичного альянсу припадає половина цієї суми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.02.2024 21:58