Віталій Ігнатьєв. Джерело: Moldova Liberă

Україна оголосила в розшук "очільника МЗС Придністров'я" Ігнатьєва, — ЗМІ

Україна оголосила в розшук міністра закордонних справ невизнаного Придністров'я Віталія Ігнатьєва. Його підозрюють у посяганні на територіальну цілісність України. 

Про це пише Moldova Liberă.

"Україна оголосила у розшук так званого "міністра закордонних справ Придністров'я" Віталія Ігнатьєва за підозрою у "зраді", — зазначають у ЗМІ.

Відомо, що Віталія Ігнатьєва підозрюють за двома статтями кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 110 — "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України". Карається позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років з можливою конфіскацією майна. Вказується, що Ігнатьєв публічно закликав до вчинення дій з метою зміни державних кордонів України.
  • ч. 6 ст. 111-1 — "Колабораціонізм". Карається позбавленням волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади. Ігнатьєва підозрюють у здійсненні інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією.

Вказується, що Ігнатьєв, який має громадянство України, раніше був викликаний українською прокуратурою, проте не з'явився на допит.

Що відомо про Віталія Ігнатьєва

Віталій Ігнатьєв родом із Одеської області. Він є громадянином України.

У 2012-2015 роках він був членом Об'єднаної контрольної комісії з боку Тирасполя.

З 2016 року очолює в Тирасполі "зовнішньополітичне відомство".

Нагадаємо, екс-нардепа Євгена Мураєва, який є власником заблокованого проросійського телеканалу, судитимуть за державну зраду та інформаційно-підривну діяльність.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.03.2024 18:15