Петро Врублевський. Фото: Smartpress.by

Росія оголосила у міжнародний розшук екс-посла України в Казахстані

У понеділок, 4 березня, Росія заочно заарештувала екс-посла України в Казахстані Петра Врублевського. Його звинувачують у "розпалюванні національної ворожнечі та ненависті".

Про це повідомляє Аzattyq.org із посиланням на росЗМІ.

Зазначається, що Басманний районний суд Москви санкціонував заочний арешт щодо екс-посла України в Казахстані Петра Врублевського в межах кримінальної справи, порушеної після його різкого висловлювання на адресу росіян. За даними російського інформаційного агентства ТАСС із посиланням на правоохоронні органи, дипломата оголосили у федеральний та міжнародний розшук.

"Суд у Москві задовольнив клопотання слідства про обрання громадянину України Врублевському Петру Юрійовичу запобіжного заходу у вигляді взяття під варту терміном на два місяці, обчислюючи термін з моменту його екстрадиції на територію Росії або з моменту затримання обвинуваченого на території Росії", — уточнило агентство.

Відомо, що на початку лютого Росфінмоніторинг вніс Петра Врублевського до переліку терористів та екстремістів.

Додамо, що Петро Врублевський був послом України в Казахстані з грудня 2020 року до жовтня 2022 року. 

У серпні 2022 року в пропагандистських росЗМІ поширювали вирізаний фрагмент інтерв'ю з Петром Врублевським, в якому дипломат, висловлюючись про розв'язану Москвою війну, сказав: "Намагаємося вбити їх якнайбільше. Чим більше ми вб'ємо росіян зараз, тим менше доведеться вбивати нашим дітям".

Нагадаємо, у лютому Басманний суд Москви на два місяці заочно заарештував колишнього позаштатного радника Офісу президента України Олексія Арестовича. Як наголошують російські ЗМІ, Арестовича звинувачують у "публічних закликах до терористичної діяльності та поширенні свідомо хибної інформації про збройні сили РФ". Він також оголошений у міжнародний розшук.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.03.2024 15:51