Патрульний автомобіль Senator. Джерело: armyinform

Україна отримала офіційний дозвіл використовувати канадську зброю на території Росії

Танки, бронемашини й іншу техніку військову техніку, яку Канада надала Україні, можна вільно використовувати на території Росії. Оттава не висуває жодних географічних обмежень щодо цього.

Про це заявили в Міністерстві національної оборони Канади. Про таку заяву повідомив CBC News.

Канада передала Україні вісім танків Leopard 2A4, декілька десятків броньованих машин бойової підтримки та сотні броньованих патрульних машин, а також декілька гаубиць М-777.

"Українці найкраще знають, як захищати свою батьківщину, і ми прагнемо підтримувати їхню спроможність. Канада не має жодних географічних обмежень щодо використання військового обладнання, яке ми передаємо Україні", — заявила речниця Міністерства оборони Канади Андре-Анн Пулен.

Щоправда, невідомо, чи використовували канадське озброєння українські бригади, коли розпочали свою операцію на території Курської області Російської Федерації.

Однак у Канаді звернули увагу на те, що кадри, зняті телеканалом CNN на українському кордоні в четвер, 15 серпня, показали, як патрульний автомобіль Senator канадського виробництва перетинає кордон із Росією.

Пулен зазначила, що канадська допомога завжди відповідає вимогам Договору про торгівлю зброєю — міжнародної угоди, яка покликана зменшити незаконні постачання зброї та порушення прав людини.

Нагадаємо, вчора речник Міністерства оборони Великої Британії заявив, що українські війська можуть використовувати британську зброю на російській території для самозахисту. Все озброєння для цього Велика Британія передає Україні, згідно з міжнародним правом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.08.2024 08:35