Фото: ілюстративне. Джерело: Front News

Міноборони Британії підтвердило, що Україна може використовувати їхню зброю в Росії, але є важлива умова

Українські війська можуть використовувати британську зброю на російській території для самозахисту. Все озброєння для цього Велика Британія передає Україні, згідно з міжнародним правом.

Про це заявив речник Міністерства оборони Великої Британії. Його цитує агенція BBC.

За його словами, Україна має "чітке право на самооборону від незаконних нападів Росії, що не виключає проведення операцій на території Російської Федерації".

"Ми чітко заявляємо під час процесу передачі, що обладнання використовуватиметься відповідно до міжнародного права", — додав речник.

Колишній міністр оборони Бен Воллес раніше заявляв, що всю зброю, яку постачає Україні Велика Британія, за винятком ракет дальньої дії Storm Shadow, можна використовувати на території Росії.

Ця означає, що українські бійці можуть застосовувати на полі бою в Курській та інших областях Росії протитанкові ракети, артилерію, бронетехніку й інше британське озброєння. Однак ракет Storm Shadow у цьому переліку немає.

За інформацією телеканалу Sky News, українські війська, ймовірно, розгорнули британські танки Challenger 2 під час наступу на території Курської області.

Нагадаємо, раніше аналітики американського Інституту вивчення війни повідомляли, що операція українських сил у Курській області створює відчутний вплив на оборону, логістику та безпеку в Росії. Там намагаються запобіжно захистити важливі наземні лінії зв’язку, щоби перешкодити українським маневрам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.08.2024 15:18