Фото: Х/ CAF with Ukraine

Україна отримала від Канади партію бронетранспортерів LAV (фото)

Канада передала Україні першу партію бронетранспортерів LAV. Точна кількість БТРів, які надійшли на баланс Збройних сил, поки не відома.

Про це повідомила місія Збройних сил Канади (CAF) на підтримку Сил безпеки України.

"Після навчань з експлуатації та обслуговування броньованих машин бойової підтримки версії "швидка допомога" у Німеччині машини були завантажені та відправлені в Україну. Ці машини допоможуть Україні в обороні від незаконного вторгнення на її землі", — йдеться у дописі.

Наголошується, що, починаючи з 2022 року, Канада виділила 4,5 мільярда доларів на військову допомогу Україні.

Канада передала БТР LAV Україні

Фото: Х/ CAF with Ukraine

Що відомо про БТРи LAV

Канадська бойова розвідувальна машина, що перебуває на озброєнні сухопутних військ Канади та корпусу морської піхоти США. Створена на базі швейцарського бронетранспортера MOWAG Piranha I 8×8.

Протитанковий варіант БТР LAV-25 був розроблений в 1988 році, він спочатку оснащувався установкою ПТРК TOW з боєкомплектом 16 ракет. Згодом на озброєння була прийнята модифікація M901 з TOW-2 з аналогічно першого варіанту боєкомплектом. Бойова вага — 12,26 тонни.

Канада передала БТР LAV Україні

Фото: Х/ CAF with Ukraine

Екіпаж LAV складається з чотирьох осіб, включаючи командира, навідника, заряджаючого та водія. БТР має можливість працювати і в нічний час доби і експлуатуватися за будь-яких погодних умов. Додатково машина озброєна 7,62-мм кулеметом з боєкомплектом у 1000 патронів, який використовується для самооборони.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Канади Білл Блер заявляв, що його країна надасть Україні військову допомогу на суму у 47 мільйонів доларів. Пакет містить стрілецьку зброю, боєприпаси та засоби захисту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.10.2024 19:59