Фото: Telegram Шмигаля

Україна отримає від союзників приголомшливу грошову допомогу: про яку суму йдеться

Однією з головних тем візиту прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля у США стала мобілізація ресурсів для відновлення нашої держави. Очільник українського уряду відвідав Вашингтон 12 квітня.

Відповідна заява з'явилась у Telegram глави українського уряду.

"Міжнародні партнери нададуть Україні 115 мільярдів доларів довгострокової підтримки. Це не просто забезпечить нашу фінансову стабільність, але й посилає чіткий сигнал Росії, що союзники підтримуватимуть нас стільки, скільки буде потрібно. До повної перемоги", — розповів Шмигаль.

Він наголосив, що відновлення України розпочинається вже зараз: у 2023 році на проекти швидкої відбудови потрібно 14 мільярдів доларів.

"Ведемо перемовини з партнерами, аби залучити всі необхідні кошти вже влітку цього року. Так зможемо виконати всі завдання в п’яти пріоритетних галузях відновлення", — додав прем'єр.

Також Денис Шмигаль подякував США, ЄС, Світовому банку, МВФ та іншим країнам G7 та всім міжнародним партнерам, які сьогодні допомагають Україні вистояти та почати відновлення.

Нагадаємо, очільник українського уряду Денис Шмигаль 12 квітня перебуває з візитом у США. Там він вже провів переговори з головою Пентагону США Ллойдом Остіном.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.04.2023 08:22