Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Україна перехопила ініціативу в Чорному морі, — Зеленський

Президент України Володимир Зеленський виступив на саміті Парламентської асамблеї організації Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС). Він наголосив, що співпраця між народами Чорноморського регіону за підтримки партнерів здатна повернути стабільність світовому ринку продовольства.

Про це Володимир Зеленський повідомив у своїх соціальних мережах. За його словами, вдалося повернути захищеність нормального життя для десятків націй — від Марокко до Південно-Східної Азії.

"Ми змогли забезпечити такий захист західній частині Чорного моря, який зараз дає змогу працювати нашим морським експортним коридорам. Нової ваги зараз набуває і Дунайський регіон — теж критичний для глобальної безпеки", — зазначив український президент.

Він наголосив, що Україна змогла перехопити в Росії ініціативу в Чорному морі та створити такі безпекові умови, які змушують агресора тікати зі східної частини акваторії та намагатися сховати військові кораблі.

"Уперше у світі саме в Чорному морі почав діяти флот морських дронів — український флот", — додав Зеленський.

Він також відзначив і те, що тепер — як один із головних результатів українських дій — Росія не здатна використовувати Чорне море як плацдарм для дестабілізації інших регіонів світу.

"Тож зараз, як ніколи раніше, очевидно, що наша співпраця в нашому регіоні Чорного моря має лише збільшуватися. І я вдячний усім, хто додає спільних результатів. Дякую всім лідерам, державам і народам, чия активність допомагає захищати міжнародний порядок і гарантує світу більше спокою та безпеки", — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що головною темою Ставки верховного головнокомандувача Збройних сил України 31 жовтня стала безпека в регіоні Чорного моря. Учасники засідання обговорили, як боротися з діями ворога, які ставлять під загрозу мирне судноплавство.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.11.2023 13:59