Фото: "Укрінформ"

Україна підписала меморандум про співпрацю у сфері права з Японією

У понеділок, 5 серпня, міністри юстиції України та Японії Денис Малюська і Рюджі Коїдзумі підписали меморандум про співробітництво у правовій сфері. 

Про це повідомила прес-служба Мін'юсту.

"Документ передбачає розвиток взаємної дружби та співробітництва між Учасниками шляхом обміну досвідом та інформацією у сфері права та правосуддя", — зазначили у відомстві.

У міністерстві зауважили, що сфера співробітництва між відомствами охоплюватиме наступні напрями:

  • антикорупційні зусилля в Україні;
  • судова реформа в Україні, включаючи питання, пов’язані з пенітенціарною системою;
  • посилення інституційної спроможності у юридичній та адміністративній сферах, включаючи розвиток кадрового потенціалу.

"Підписання цього Меморандуму засвідчує підтримку України з боку Міністерства юстиції Японії у сфері юстиції, і я впевнений, що досвід іноземних колег допоможе Україні в досягненні спільних амбіцій", — заявив Малюська.

Своєю чергою його японський колега зазначив, що його відомство й надалі підтримуватиме зусилля України у правовій та судовій сферах.

Як додали у Мін'юсті, за результатами зустрічі, обидві сторони також домовилися підтримувати постійний діалог та спільно працювати над вивченням можливих сфер співробітництва у майбутньому.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що японський уряд перейшов до фінальної стадії узгодження надання 3,3 мільярда доларів на підтримку України. Йдеться про кошти, які були отримані із заморожених активів Москви.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.08.2024 18:44