Фото: сайт президента

Україна почала переговори зі скандинавською країною щодо безпекових зобов’язань

Київ розпочав переговори з Данією щодо укладення двосторонніх безпекових зобов'язань. Вони стартували в межах реалізації Спільної декларації "Групи семи" про підтримку України, до якої офіційний Копенгаген разом із країнами Північної Європи приєднався одним з перших.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Делегацію з України на перемовинах очолював заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква, данську — державний секретар міністерства закордонних справ Лісбет Зільмер-Йонс.

Країни обговорили основні елементи майбутніх двосторонніх безпекових зобов'язань, а також узгодили графік подальших переговорів.

"Зобов'язання Данії у сфері безпеки підтверджують непохитну й потужну підтримку, включно з військовою допомогою, яку вона надає нашій країні з початку російської агресії", — написали в Офісі президента.

Нагадаємо, 12 січня Україна та Велика Британія підписали безпековий договір. Угода діятиме до вступу в НАТО. Документ під назвою "Угода про співробітництво у сфері безпеки між Україною і Сполученим королівством Великої Британії та Північної Ірландії" підписали президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак після переговорів, які відбулися у Маріїнському палаці в Києві.

Також у січні Україна розпочала двосторонні переговори з Румунією щодо укладення двосторонньої безпекової угоди. Перемовини проходили на полях четвертої зустрічі радників із питань національної безпеки та політичних радників лідерів держав щодо реалізації Формули миру у швейцарському Давосі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.02.2024 13:48