Фото: eeas.europa.eu

В Україну прибуде місія ЄС для обговорення гарантій безпеки, — Боррель

Європейський Союз направить до Києва місію для обговорення пропозиції ЄС щодо зобов’язань у сфері безпеки для України. Візит планується на початок грудня. 

Про це заявив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель після засідання Ради міністрів закордонних справ Євросоюзу в Брюсселі, розповів кореспондент "Укрінформу".

За його словами, питання військової підтримки та безпекових зобов'язань Україні було предметом обговорення міністрів закордонних справ.

"Як вам відомо, на останній Раді Європейського Союзу я отримав завдання від європейських лідерів розробити безпекові зобов'язання ЄС перед Україною. Ми працюємо над цим із країнами-членами. На початку місяця я відправлю в Україну місію, щоб обговорити з українцями наші пропозиції", — заявив він.

Також Боррель додав, що також не проти відвідати Київ.

"Якщо я зможу поїхати, я був би дуже радий, але в будь-якому разі заступник генерального секретаря з питань безпеки та оборони поїде до України і представить пропозиції, які держави-члени все ще обговорюють", — розповів Боррель.

За словами Високого представника ЄС, делегація представить пропозиції щодо гарантій безпеки для України, розроблені за дорученням Євроради.

Нагадаємо, що 8 листопада Європейська комісія презентувала звіт про прогрес, досягнутий Україною та іншими країнами-претендентами на вступ до блоку. У документі ЄК рекомендувала розпочати переговори щодо вступу нашої країни в Європейський Cоюз. Зокрема, посадовиця наголосила, що Київ вже виконав 90% реформ, яких від нього очікував ЄС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.11.2023 19:26