Фото: censor.net

Україна поки не отримає важкі танки Leopard: Боррель назвав винного

Представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель запевнив, що передача танків Leopard Україні — це політичне рішення. Німеччина не затвердила постачання танків Україні, хоча ЗСУ ця техніка потрібна для захисту від нового російського вторгнення.

Таку заяву Жозеп Боррель зробив в інтерв'ю виданню elDiario

Боррель переконаний, що війна в Україні перейшла в стадію застою. А в Європі тим часом тривають розмови щодо передачі Україні важких танків.

"Йде дискусія про те, чи давати Україні зброю, яка дозволить не тільки стримувати росіян, але і дати їм відсіч, зламавши їх фронт. І це та дискусія про танки, яка йде сьогодні, і яка мало-помалу, занадто мало-помалу просувається до рішення про постачання цієї зброї", — заявив Боррель.

Верховний представник ЄС підтримує постачання танків, адже інакше війна триватиме. Однак такому рішенню перешкоджає Берлін.

"Це політичне рішення, яке досі не було прийнято в основному через небажання Німеччини. Але якщо це не буде досягнуто, війна триватиме до наступної весни, коли Росія, ймовірно, спробує почати новий наступ", — додав Боррель.

Нагадаємо, під час засідання у форматі "Рамштайн" не було ухвалено рішення про постачання Україні танків Leopard 2. Хоча для перемоги у війні проти Росії Україні катастрофічно не вистачає саме їх.

Також міністерство оборони Німеччини анонсувало новий весняний пакет військової допомоги Україні на 1 млрд євро. Німецька сторона обіцяє забезпечити ЗСУ системами ППО.

Війна, 22.01.2023 12:43