Фото: spiegel.de

Реабілітація за танки: Німеччина анонсувала пакет військової допомоги Україні

Міністерство оборони Німеччини анонсувало новий весняний пакет військової допомоги Україні на 1 млрд євро. Німецька сторона обіцяє забезпечити ЗСУ системами ППО.

Про це заявив новий міністр оборони ФРН Борис Пісторіус за результатами засідання Контактної групи з питань оборони України у німецькому Рамштайні, передає "Укрінформ".

"Ми говоримо загалом про весняний пакет вартістю понад 1 млрд євро", — поінформував Пісторіус.

За його словами, у новому пакеті допомоги акцент буде зроблено на забезпеченні України системами протиповітряної оборони, а загальна вартість наданої Німеччиною військової допомоги перевищить 3,3 млрд євро.

Борис Пісторіус зауважив, що Німеччина відправить в Україну систему Patriot, ще сім САУ Gepard із запасів промисловості, подальші системи Iris-T SLM і керовані ракети до них. Все це включно з логістикою та навчанням солдатів. Саме ж навчання українських бійців на БМП і Patriot почнеться наприкінці січня. 

Нагадаємо, 20 січня під час засідання у форматі "Рамштайн" не було ухвалено рішення про постачання Україні танків Leopard 2. Хоча для перемоги у війні проти Росії Україні катастрофічно не вистачає саме їх.

Раніше повідомлялося, що Німеччина не заперечує відправку Польщею танків Leopard 2. Вона може відправити їх в Україну без дозволу ФРН.

Читайте також: Гірше не буде? Чим обернеться для України персона нового міністра оборони ФРН

Економіка, 20.01.2023 16:28