Фото з Facebook

Україна посилила оборону кордону через навчання ОДКБ у Білорусі

У Білорусі 1 вересня розпочалося навчання Організація договору про колективну безпеку (ОДКБ). У зв'язку з цим українські військові посилили пильність на всіх позиціях, адже Збройні сили розуміють, що від ворога можна очікувати все, що завгодно.

Про це повідомив командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

"Ми свідомі того, що від ворога можна очікувати будь-чого. Але він має розуміти, що ми завжди готові до відповідного реагування", — сказав він.

Командувач Об'єднаних сил додав, що для українських військових будь-які дії з боку ворога, зокрема проведення навчань на їхній території, — це певний аспект підвищення небезпеки.

"Командувачам, командирам поставлено чіткі завдання щодо підсилення оборони державного кордону України та підсилення пильності на всіх бойових позиціях", — наголосив генерал.

Навчання ОДКБ у Білорусі: що відомо

На території Білорусі з 1 по 6 вересня пройдуть спільні оперативно-стратегічні навчання "Бойове братство-2023", які об'єднають підготовку різних компонентів Колективних сил ОДКБ. Військові контингенти, які беруть участь у маневрах, почали перебазування до республіки з 25 серпня. Тренування військових будуть проходити на полігонах та ділянках місцевості Брестської, Гродненської та Мінської областей.

У межах "Бойового братства-2023" заплановано: 

  • спільне навчання із Колективними силами оперативного реагування ОДКБ "Взаємодія-2023" з відпрацюванням завдань із застосування сил та засобів системи колективної безпеки ОДКБ з метою врегулювання кризової ситуації у Східно-Європейському регіоні;
  • спеціальне навчання із силами та засобами розвідки збройних сил держав — членів ОДКБ "Пошук-2023";
  • спеціальне навчання із силами та засобами матеріально-технічного забезпечення військ (Колективних сил) ОДКБ "Ешелон-2023";
  • спеціальне навчання з спільним формуванням радіаційного, хімічного, біологічного захисту та медичного забезпечення ОДКБ "Бар'єр-202"3.

Відомо, що ОДКБ — це військово-політична міжнародна організація, до якої входять Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Росія та Таджикистан. Вона створювалась як певний аналог НАТО.

Нагадаємо, очільник української розвідки Кирило Буданов напередодні повідомив, що Російська Федерація декілька днів тому передала Білорусі перші ядерні боєголовки. Начальник Головного управління розвідки скептично оцінив використання цієї зброї з території наших агресивних сусідів. За його словами, Білорусь втягується у "велику геополітичну гру", а також це засіб Росії підвищувати ставки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.09.2023 09:28