Фото: Офіс президента України

Україна повинна отримати більше зброї, — Столтенберг

Війна Ізраїлю та бойовиків ХАМАС не повинна послабити підтримку союзниками України. Київ потребує зброї — "якісної та у великій кількості".

Про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, пише "Голос Америки".

"Ми повинні продовжувати підтримувати Україну. Це означає більше зброї. І я кажу це тому, що хочу миру в Україні. Президент Путін може зупинити війну вже сьогодні, припинивши нападати на сусіда. Україна такої можливості не має. Якщо Україна припинить захищатися, вони будуть окуповані. А окупація — це не мир", — сказав Столтенберг.

За словами Генсека НАТО, мужність та сміливість, з якими воюють українці, не зупиняє бомби та не перехоплює ракети.

"Це те, що робить зброя. Якісна та у великій кількості. Танки, ППО, винищувачі та боєприпаси", — сказав він.

Виробництво зброї в Україні

В Україні активно просувається робота з власного виробництва озброєння. Зокрема, в нашій країні почали виготовляти дрони та боєприпаси. З січня до липня 2023 року в нашій країні виробили вдесятеро більше боєприпасів, ніж за весь 2022 рік. 

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак 29 вересня під час брифінгу повідомив, що Україна планує організувати виробництво власних систем протиповітряної оборони. Для цього, за його словами, до нашої країни приїдуть відповідні спеціалісти.

Раніше Володимир Зеленський повідомив про створення в Україні Альянсу оборонних індустрій. Він наголосив, що зараз у нашій державі на десятиліття уперед визначається, якими будуть найбільш потужні оборонно-промислові комплекси. Водночас відкриваються їхні пріоритети та стає зрозумілим, що буде зі стандартами оборони.

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявляв, що Україна найближчим часом збільшить виробництво боєприпасів. За його словами, західні партнери почали будувати додаткові потужності. Втім, виробництво неможливо налагодити за короткий термін.

Також Данілов розповідав, що російські загарбники під час одного з обстрілів вдарили по місцю, де збирали українські ракети. Після цього влада ухвалила рішення перенести частину виробництва за кордон.

Нагадаємо, що НАТО збільшить виробництво боєприпасів для України та для своїх членів, які надали військову допомогу українській армії. В Альянсі зазначили, через тривалі бої попередніх запасів зброї та снарядів не вистачає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.11.2023 03:13