Фото: "Досьє"

Україна продасть арештовану яхту Медведчука: рішення уряду

У п'ятницю, 16 лютого, Кабінет міністрів погодив продаж арештованої яхти колишнього народного депутата України Віктора Медведчука. Наразі судно перебуває у Хорватії.

Про це повідомила голова Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Олена Дума.

"Кабінет міністрів України погодив АРМА реалізацію 92-метрової яхти Royal Romance, що належить сім'ї Віктора Медведчука та знаходиться у Хорватії", — написала вона у Telegram.

Голова АРМА нагадала, що раніше Кабінетом міністрів України було вдосконалено процедуру реалізації арештованих активів та впроваджена можливість їх продажу за кордоном. Відповідні зміни були затверджені 14 листопада 2023 року.

"Це історичні зміни спрямовані на створення рівних та наперед зрозумілих, прозорих умов для участі у відборі реалізаторів організацій з усього світу, які мають необхідний досвід організації конкурентних торгів на міжнародному рівні відповідно до кращих світових практик та принципів проведення аукціонів. Порядок дасть змогу реалізувати високовартісні активи, які знаходяться за кордоном, за найбільш вигідною ціною. Внесені зміни вперше в історії України унормовують реалізацію арештованого майна за кордоном через електронну платформу "Prozorro.Продажі", — підкреслила вона.

АРМА переконане, що кошти від продажу яхти значно посилять державний бюджет та обороноздатність України, а державні зрадники відповідатимуть юридично та економічно.

Варто зазначити, що яхта була арештована 17 березня 2022 року в порту хорватського міста Рієка. Арешт відбувся через санкції, запроваджені Європейським Союзом через вторгнення Росії до України.

Нагадаємо, 1 лютого Верховний Суд остаточно визнав власністю держави частину магістрального нафтопродуктопроводу "Самара — Західний напрямок", яка розташована на території України. Цей актив загальновідомий, як "труба Медведчука".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 16.02.2024 20:26