Фото: "Досьє"

Журналісти знайшли ще одну яхту Путіна вартістю $50 млн (фото, відео)

У російського диктатора Володимира Путіна знайшли нову супер’яхту Victoria. Її довжина має 71 метр, а вартість складає 50,1 мільйона доларів. Судно з кінця жовтня стоїть на корабельні в Стамбулі.

Про це йдеться в розслідуванні центру "Досьє".

За даними журналістів, яхта була закладена на оборонному заводі "Севмаш" у 2005 році, але добудували її лише у 2019 році. Формально воно належить структурам мільярдера та близького друга Путіна Геннадія Тимченка.

Через тривалу затримку у будівництві Victoria Тимченко, щоб виправдати довіру російського президента, замовив для нього іншу яхту — 140-метрову "Шахерезаду".

Як і інші яхти Путіна, Victoria наповнена найдорожчими предметами. Так, наприклад, кільця для серветок на судні коштують 76,5 тисяч рублів, пляжні рушники — 216 тисяч рублів, шахи — 146 тисяч рублів, нарди — 321 тисячу рублів.

За даними розслідувачів "Досьє", яхту виявили в обліковому записі Наталії Білугіної — художньої гімнастки та хореографа-постановника фестивалю "Аліна", який щороку проводить Аліна Кабаєва. Сама Кабаєва, за словами знайомого колишньої спортсменки, регулярно користується цим судном.

Зараз Victoria стоїть у порту Тузла у Стамбулі на суднобудівному заводі компанії Desan. Ця фірма виконує не лише цивільні замовлення, а й будує військові кораблі для НАТО та може працювати із секретною документацією Альянсу.

Нагадаємо, наприкінці жовтня російські журналісти знайшли ще одну — третю — яхту, пов'язану з Дмитром Медведєвим. Її вартість — понад п'ять мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.11.2023 16:30