Фото: росЗМІ

Окупанти активно готуються до "виборів" Путіна на захоплених територіях, — мер Мелітополя

В окупованій частині Запорізької області загарбники розпочали підготовку до так званих "виборів президента Росії". Їхньою основною ціллю є фільмування пропагандистського відео.

Про це повідомляє "Суспільне" із посиланням на заяву міського голови Мелітополя Івана Федорова.

"Вони починають утворювати комісії, агітаційні групи до "виборів" у РФ. Їхня мета — зняти пропагандистське кіно про те, що начебто відбулося голосування. Зараз вони роблять переоблік всіх, хто проживає у Бердянську, Мелітополі й інших населених пунктах. Запишуть всіх, що проголосували "за", але це точно не буде відповідати дійсності", — заявив чиновник.

За словами Федорова, місцеві жителі масово відмовляються співпрацювати з Росією.

"Місцевих мало, росіяни завозять десятки тисяч російських чиновників, вчителів, прокурорів, поліціянтів. Саме з цих людей і формуватимуть комісії. Палітра різна. Привозять навіть із Сибіру. Привозять з Дагестану людей, які ледве розмовляють російською", — додав Федоров.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Кремлі шукають нового диктатора. Серед можливих наступників Володимира Путіна може бути навіть двійник.

Своєю чергою аналітики Інституту вивчення війни заявляли, що Кремль прагне створити видимість того, що вибори 2024 року будуть вільними та справедливими, заохочуючи росіян хоча б номінально брати участь у демократичних практиках, російський уряд не має наміру створювати будь-яку альтернативну політичну політику кандидата, який становить реальну загрозу переобранню Путіна. 

Водночас британські розвідники констатують, що у Росії відбувається посилення військової цензури в університетах напередодні виборів президента, що мають відбутися у березні 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.11.2023 12:41