Фото: росЗМІ

Вибори у Росії: в ISW назвали тему, якої уникатиме Путін

Російський диктатор Володимир Путін уникатиме теми війни проти України під час своєї передвиборчої кампанії в 2024 році. 

Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW). 

"Президент Росії Володимир Путін, ймовірно, уникатиме зосередження своєї президентської кампанії 2024 року на війні в Україні, радше сфокусувавшись на нібито стабільності Росії й критиці Заходу", — йдеться у матеріалі.

Зазначається, що під час виборчої кампанії Путіна зображуватимуть лідером, який зробив Росію "островом спокою". 

"Рейтинг Путіна зростає після виголошення ним промов, у яких він критикує Захід. Російська державна пропаганда заохочуватиме це, збільшивши кількість матеріалів про "складнощі" у Західних державах та нібито неспроможність США одночасно підтримувати Україну й Ізраїль", — наголошується у звіті.

Крім того, повідомляється, що пропаганда уникатиме теми війни в Україні під час передвиборчої компанії, якщо на полі бою не буде серйозного військово успіху. Фахівці наголосили, що підтримувана Кремлем партія "Єдиная Россия" нібито усвідомила, що використання війни в Україні у своїй передвиборчій кампанії напередодні виборів до Державної думи у вересні 2023 року було неефективною.

Однак, як зазначають аналітики, занепокоєння Кремля і "Єдиной Россия" щодо внутрішньої підтримки війни не свідчить про те, що ця партія або домінування Путіна в російській політиці стикається із потенційною загрозою на майбутніх президентських виборах.

"Така підготовка кампанії, якщо вона відбудеться, подвоїть відмову Путіна налаштувати російське суспільство на воєнний стан і може збільшити інформаційні витрати, необхідні для підтримки довгострокових військових зусиль в Україні", — кажуть експерти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Кремлі шукають нового диктатора. Серед можливих наступників Володимира Путіна може бути навіть двійник.

Своєю чергою аналітики Інституту вивчення війни заявляли, що Кремль прагне створити видимість того, що вибори 2024 року будуть вільними та справедливими, заохочуючи росіян хоча б номінально брати участь у демократичних практиках, російський уряд не має наміру створювати будь-яку альтернативну політичну політику кандидата, який становить реальну загрозу переобранню Путіна. 

Водночас британські розвідники констатують, що у Росії відбувається посилення військової цензури в університетах напередодні виборів президента, що мають відбутися у березні 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.11.2023 07:07