Скріншот з відео

Путін зробив різку заяву щодо України

Російський президент Володимир Путін заявив, що України до радянських часів не існувало, а території на півдні та сході історично належать РФ.

Про це він сказав на зустрічі з новим складом Громадської палати РФ, повідомляє ТАСС.

"Всі південноруські землі були передані при формуванні радянської України, в період створення СРСР. Ну, не було ж ніякої України у складі імперії — були області, а сама Україна прийшла в 16 столітті та складалася з трьох областей: Київська область, Житомир, Чернігів — ось і все", — заявив агресор.

Також Путін додав, що сучасна Росія нібито "змирилася" з втратою України після розпаду СРСР, але "коли почали винищувати все руське там" — це, звичайно, неприпустимі речі.

"А врешті-решт оголосили, що росіяни є не корінною нацією на цих землях — ну, це взагалі повний бєспрєдєл. А паралельно почали ще винищувати руських на Донбасі", — обурився Путін.

За його словами, "Мінські угоди" влада України не збиралася виконувати, "та ще й усю цю територію почала тягнути в НАТО", не звертаючи увагу на протести Росії.

"Ось що лежить у центрі конфлікту, який сьогодні відбувається, що є причиною цього конфлікту. Ну, і звісно, якби в нас складалися стосунки з братньою Україною — етнічний склад у нас братній! – нормально, по-сучасному, доброзичливо, на думку б нікому не спало вчиняти дії, пов'язані, наприклад, із Кримом", — підкреслив агресор.

Путін також заявив, що якби до руських людей, російської мови, російської культури ставилися нормально, не було б цих переворотів.

"Вони просто поставили нас перед вибором, у рамках якого ми не могли зробити нічого іншого, окрім як стати на захист людей, які там проживають. Те ж саме потім із Донбасом пішло і з Новоросією", — заявив він.

За твердженням Путіна, у Росії не було іншого вибору, окрім як почати "спецоперацію", оскільки "на нас уже напали". Говорячи "нас", Путін мав на увазі російськомовних українців на сході та півдні України.

"Вони вважали себе частиною Росії від початку, але на них напали 2014 року. Спочатку на Крим спробували напасти, а потім на Донбас. І ми вісім років ішли до того, щоб урегулювати цю ситуацію мирними засобами. Зрештою нам сказали: "Не будемо мирними засобами. Вони ж відмовилися публічно: Не будемо, сказали, нам не подобаються Мінські угоди... Треба було покласти цьому край", — заявив він.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін має проблеми зі здоров'ям. Але інформація про його смерть, яку нещодавно активно поширювали в мережі, не відповідає дійсності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.11.2023 21:07