Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Україна розширює географію експорту: з якими країнами вже підписано важливі угоди

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував розширення експорту української продукції на світовому ринку та повідомив про плани щодо пролонгації "економічного безвізу" з Європейським Союзом.

Про це йдеться у Telegram-каналі політика.

"Цього року перед Україною стоїть багато викликів в економічній площині. Перш за все розширюємо географію нашого експорту. Просуваємо українську продукцію на світовому ринку", — написав Шмигаль, зауваживши, що Україна та Велика Британія напередодні підписали документ про продовження режиму безмитної торгівлі ще на п’ять років.

Прем’єр також зазначив, що цього тижня Палата громад Канади ухвалила закон, який дозволяє запустити оновлену Угоду про вільну торгівлю. 

"Президент України підписав її в Канаді минулого року, і завдяки цій угоді буде запроваджено найсучасніший режим лібералізації ринків послуг і здійснення інвестицій. Переходимо на принцип роботи "дозволено все, що не заборонено» у відносинах із Канадою", наголосив Шмигаль.

Водночас він повідомив про те, що тримають переговори щодо продовження "економічного безвізу" з Європейським Союзом. 

"Єврокомісія рекомендувала пролонгувати його до червня 2025 року. Стратегічне завдання — це закріпити повністю вільний режим торгівлі України та ЄС в Угоді про асоціацію. Працюємо над цим", написав прем’єр.

Нагадаємо, у вересні 2023 року між Україною та Канадою була підписана Угода про вільну торгівлю. За словами президента України, вона "стане базою для відбудови України", оскільки Канада є одним із найбільших донорів нашої країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.02.2024 15:56