Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Шмигаль зробив заяву щодо тарифів на комунальні послуги та нарахування субсидій: чого очікувати українцям

Тарифи на комунальні послуги для населення в Україні найближчим часом залишаться незмінними. Також держава допомагатиме громадянам, які цього потребують, шляхом нарахування субсидій. 

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

"Уряд забезпечив незмінність тарифів для населення на тепло, газ і електрику. Люди, які потребують підтримки, отримують житлово-комунальні субсидії", — наголосив він.

За його словами, процедура оформлення субсидій максимально спрощена. Заявник подає мінімум даних, решту інформації збирає Пенсійний фонд.

Шмигаль заявив, що на 2024 рік у державному бюджеті на житлово-комунальні субсидії закладені 50 мільярда гривень для трьох мільйонів українських родин. Прем'єр підкреслив, що ця сума на 25% більша, ніж була минулого року.

"Закликаємо користуватися цим інструментом адресної державної підтримки. Адже субсидії не лише допомагають конкретним родинам, але й підвищують рівень оплат за комунальні послуги. А це означає більшу стійкість української критичної інфраструктури та можливість забезпечувати світло й тепло в кожній домівці", — додав очільник уряду.

Нагадаємо, українці знову можуть залишитися без послуг ЖКГ через борги. Кабінет міністрів скасував заборону на відключення житлово-комунальних послуг, яка діяла із 24 березня 2022 року. Також у разі несплати за рахунками, споживачам знову нараховуватимуться пені та штрафи. Детальніше про це — у нашому матеріалі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 16.01.2024 14:23