Фото: Джейк Салліван. Джерело: Офіс президента

Україна та США готують відповідь на удар Росії по "Охматдиту", — Білий дім

Україна та Сполучені Штати Америки працюють над відповіддю Росії за удар по дитячій лікарні "Охматдит", який відбувся у понеділок, 8 липня.

Про це у четвер, 11 липня, під час саміту НАТО у Вашингтоні, заявив радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван.

Посадовець наголосив, що під час нападу на дитячу лікарню, Вашингтон побачив жахливу реальність російської жорстокості.

"Ми працюємо з українцями, щоб впоратися з цим нападом і відповісти з силою та рішучістю", — зазначив Салліван.

Раніше, а саме 9 липня, президент США Джозеф Байден розповів про нові заходи щодо зміцнення протиповітряної оборони України для захисту міст та цивільного населення від російських ударів.

"Ракетні удари Росії, в результаті яких загинули десятки українських мирних мешканців, а найбільша дитяча лікарня Києва отримала пошкодження та постраждала, є жахливим нагадуванням про жорстокість Росії. Дуже важливо, щоби світ продовжував підтримувати Україну",— зазначав політик.

Нагадаємо, 11 липня після ракетної атаки по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві російський льотчик передав Головному управління розвідки службові документи та приватні фото командного складу 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії. Воєнна розвідка ідентифікувала цих воєнних злочинців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.07.2024 10:33