Фото: sud.ua

Україна виплатить гей-парі 10 тисяч євро компенсації: подробиці судової справи

Гей-пара виграла суд проти України за порушення прав одностатевих партнерів. Чоловікам виплатять 10 тисяч євро компенсації.

Про це повідомляють в Українській гельсінській спілці з прав людини з посиланням на рішення ЄСПЛ.

Європейський суд із прав людини визнав, що Україна порушує права одностатевих партнерів, не надаючи їм можливості легалізувати свої стосунки.

До суду ще у 2014 році звернулися Андрій Маймулахін та його партнер Андрій Марков. Вони з 2010 року мешкали разом як сімейна пара, але не могли офіційно зареєструвати свої стосунки. 

Під час розгляду справи суд визнав, що на відміну від різностатевих пар, партнери "не мають ані доступу до шлюбу в Україні, ані можливості отримати будь-яку альтернативну форму юридичного визнання". За рішенням суду, це порушує статті 8 та 14 Конвенції про захист прав людини та основних свобод. Тому парі мають виплатити компенсацію. 

Варто відзначити, що це перший такий прецедент в історії України.

Нагадаємо, Православна Церква України вважає категорично неприйнятним проект закону щодо встановлення в Україні інституту так званого "реєстрованого партнерства". На їхню думку, це суперечить Конституції України та зневажає традиційні для українського народу християнські цінності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.06.2023 13:56