Джерело: АрміяInform

Україна вже передала пропозиції Єврокомісії щодо 13 пакета санкцій проти Росії

Україна передала Європейській комісії пропозиції щодо застосування нових санкцій проти Росії. Йдеться про секторальні та персональні обмежувальні заходи, які не ввійшли до 12 пакета, який Євросоюз увів 18 грудня.

Про це повідомив заступника керівника Офісу президента Ігор Жовква у прямому ефірі спільного національного телемарафону "Єдині новини".

На запитання про те, чи розпочалася в Євросоюзі робота над 13-им пакетом санкцій проти Росії через широкомасштабну військову агресію проти України, чиновник відповів ствердно.

"Абсолютно точно. Принаймні з нашого боку пропозиції вже доведені до Єврокомісії", — сказав він.

Представник Офісу президента нагадав, що Європейська комісія започатковує кожен пакет санкцій, і тема нових обмежувальних заходів щодо країни-агресора підіймалася під час бесіди українського президента Володимира Зеленського з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн минулого тижня.

"Він казав: не забувайте про ті позиції, які ще не ввійшли, якщо ми говоримо про секторальні санкції, не забувайте про персональні санкції, ще не всі російські пропагандисти, актори, митці отримали персональні санкції", — зазначив Жовква.

За словами чиновника, Зеленський також на зустрічі з фон дер Ляєн зазначив, що Єврокомісія має відповідні списки та докази.

Нагадаємо, що 18 грудня Рада Європейського Союзу ухвалила 12 пакет економічних та індивідуальних обмежувальних заходів у зв'язку з продовженням агресивної війни Росії проти України. Зокрема, він передбачає обмеження на імпорт російських алмазів. Сайт Ради ЄС написав. що обмеження спрямовані на важливі сектори російської економіки. Вони завдадуть "подальшого удару по здатності Путіна вести війну".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.12.2023 09:39