Фото: Офіс президента

Україна захищатиме порти власним озброєнням: Данілов заінтригував заявою

Українська протиповітряна оборона не справляється з деякими видами російського озброєння. Саме тому військово-промисловий комплекс вже працює над необхідним захистом.

Відповідну заяву в ефірі телемарафону зробив секретар РНБО Олексій Данілов.

"Маємо розуміння, що не вистачає засобів ППО саме по деяких видах того озброєння, яке використовує РФ. Президент поставив завдання забезпечити захист, сьогодні працюють всі можливі контакти, щоб пришвидшити постачання необхідної техніки", — сказав він.

За словами Данілова, військові керівництво вже має розуміння в системах захисту, а український ВПК "вже виробляє такий захист". Секретар РНБО наголосив, що найближчим часом, це буде посилено.

Нагадаємо, 17 липня країна-агресорка Росія заявила, що "відкликає" всі гарантії безпеки судноплавства в Чорному морі. Крім того, РФ виходить зі Спільного координаційного центру в Стамбулі через припинення "зернової угоди".

У ніч на 19 липня російська армія завдала масованої атаки по Півдню України. Ворог запустив десятки ракет та ударних безпілотників по Одеській області. "Онікси" і Х-22 росіяни спрямували на портову і критичну інфраструктуру. Влучили в зерновий і олійний термінал, пошкодили резервуари та обладнання для завантаження. Тут зайнялась пожежа. На місці події працюють усі відповідні служби. Інформація про постраждалих не надходила.

Також повідомлялось, що в ніч проти 19 липня внаслідок російського ракетного обстрілу у порту Чорноморська в Одеській області знищено 60 тисяч тонн зерна. Його мали б відправити "зерновим коридором" ще два місяці тому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.07.2023 12:46