Фото: Тодор Тагарєв. Джерело – "Вікіпедія"

"Україна захищає Європу від Кремля": у Болгарії пояснили, чому будуть й надалі підтримувати ЗСУ

Болгарія підтримуватиме Україну стільки, скільки це буде потрібно. Допомога Києву є національним стратегічним інтересом Софії.

Таку заяву зробив міністр оборони Болгарії Тодор Тагарєв, пише Euractiv. За словами посадовця, мир буде відновлений лише тоді, коли авторитарний режим Путіна програє цю війну. 

"Саме розуміючи це, Болгарія приєдналася до спільної політики Євросоюзу щодо надання військової допомоги Україні відповідно до заявлених потреб, не порушуючи норм забезпечення збройних сил озброєнням та боєприпасами", — сказав Тагарєв.

Міністр також наголосив, в Україні проживає велика болгарська громада і багато етнічних болгар вступили до лав Збройних сил України. А деякі з них загинули за свою Батьківщину.

"Захищаючи себе, Україна захищає Європу від Кремля. Якщо Україна програє, будьте готові щонайменше подвоїти ресурси, які виділяє Болгарія на оборону", — додав Тагарєв.

Він також запевнив, що постійний страх війни, який є присутнім у болгарському суспільстві, значною мірою підживлюється російською дезінформацією і впливає на боєздатність армії.

"Це яскравий приклад того, що дезінформаційна кампанія парламентських партій знижує боєздатність країни", — додав міністр.

Нагадаємо, Болгарія надасть допомогу в організації курсів англійської мови для майбутніх українських пілотів F-16. Україна розширює сферу двосторонньої співпраці з цією країною.

Раніше парламент Болгарії проголосував за постачання Україні непридатних до експлуатації ракет С-300. У Софії запевняють, що Київ зможе полагодити та використовувати для захисту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.11.2023 09:05