Фото ілюстративне. Джерело: cheline.com.ua

Україна збільшує виробництво захисту від ворожих дронів: відомо про перші результати

У планах України збільшити виробництво захисту від ворожих безпілотників. Таким чином українські військові отримають нові засоби радіоелектронної боротьби та наземні безпілотні платформи.

Про це заявив віце-прем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Засобів радіоелектронної боротьби в нас зараз явно замало", — зазначив він.

За його словами, ринок безпілотників в Україні за рік вдалося збільшити у сто разів, і за таким же прикладом будуть розвивати ринок радіоелектронної боротьби.

"За такої кількості безпілотників і з нашого боку, і з боку ворога постає запитання радіоелектронної боротьби. Зараз ми робимо все, щоби разом із Міністерством оборони, Генштабом відкрити ринок і запустити максимальну кількість гравців на цей ринок, щоби стартувала конкуренція, бо нам потрібні тисячі станцій окопної радіоелектронної боротьби", — пояснив очільник Мінцифри.

Федоров додав, що нещодавно укладено перший контракт на велику кількість турелей для дистанційного керування кулеметів.

"Це перші результати відкриття ринку наземних платформ. Наземні безпілотники, які дистанційно керуються, будуть мінувати, розміновувати, виконувати функції евакуації, підвозити боєприпаси", — сказав він.

Міністр розповів, що не може говорити про це детальніше, щоби не поставити під загрозу виробників.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з керівниками та працівниками державних і приватних компаній оборонно-промислового комплексу наприкінці грудня заявив, що Україна активно працює над створенням власного озброєння. 2023 року держава втричі збільшила виробництво зброї та техніки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.01.2024 22:58