Ірина Геращенко. Джерело: athletix.ch

Україна здобула першу медаль сезону в Діамантовій лізі: хто виборов срібло в Досі

У п’ятницю, 10 травня, на етапі Діамантової ліги в Досі срібло здобула стрибунка у висоту Ірина Геращенко. Таким чином Україна розпочала виступи у новому сезоні найбільшого комерційного турніру з легкої атлетики.

Про це повідомила Федерація легкої атлетики України.

"Ірина Геращенко т Юлія Левченко почали сезон етапом Діамантової ліги в Досі. Геращенко через ушкодження вирішила пропустити сезон у приміщенні, тож для неї цей старт і взагалі став першим 2024 року. Але це не завадило українці ввійти до першої трійки", — йдеться в повідомленні.

Геращенко всі висоти, включно з 1,91, долала з першої спроби, чим і забезпечила собі друге місце. Вище стрибнула лише сербка Ангеліна Топіч (1,94). Австралійка Елінор Паттерсон показала такий же результат, як Ірина, але подолала 1,91 з третьої спроби та поступилася їй за цим показником.

Юлія Левченко розпочала сезон з восьмого місця, подолавши планку на висоті 1,84 метра.

Змагання в Катарі пропустила чинна чемпіонка серії, українка Ярослава Магучіх. Наразі підтверджена її участь у сьомому етапі в Стокгольмі, що безпосередньо передуватиме чемпіонату Європи в Римі.

Після етапу в Досі Діамантова ліга перенесеться на четвертий етап до марокканського Рабата, де теж заплановані жіночі стрибки у висоту — список учасниць наразі не оприлюднено.

Геращенко та Левченко мають іменні ліцензії на Олімпіаду-2024, які здобули на восьмому етапі Діамантової ліги у польській Сілезії. На попередніх Олімпійських іграх Україна здобула лише одну нагороду у легкій атлетиці — бронзу Ярослави Магучіх.

Нагадаємо, наприкінці березня виконувачка обов’язків президентки Федерації легкої атлетики України та депутатка Ольга Саладуха заявила, що цього року передбачено 732 мільйони гривень на підготовку українських спортсменів до Олімпіади-2024.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 11.05.2024 09:55