Фото: Офіс президента

Україна зможе зупинити Путіна, якщо США нададуть всю необхідну зброю, — Байден

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що Україна зможе зупинити російського диктатора Володимира Путіна, якщо отримає всю необхідну для цього зброю.

Відповідну заяву американський лідер зробив під час виступу у Конгресі США. 

"Путін вторгнувся в Україну і сіє хаос по всій Європі та за її межами. Якщо хтось у цій залі думає, що Путін зупиниться на Україні, запевняю вас, він цього не зробить. Але Україна може зупинити Путіна, якщо ми підтримаємо її, надамо зброю, необхідну їй для захисту. Це все, що просить Україна", — наголосив Байден.

На думку Байдена, допомогу Україні блокують ті, хто хочуть відійти від світового лідерства. Так, президент США наголосив, що, якщо Америка перестане підтримувати Україну, це поставить її під загрозу.

"Я кажу Конгресу: ми повинні протистояти Путіну. Надішліть мені двопартійний законопроєкт про національну безпеку. Історія спостерігає. Якщо Сполучені Штати підуть зараз, це поставить Україну під загрозу. Європу — під загрозу. Вільний світ — під загрозу, підбадьорюючи інших, які хочуть завдати нам шкоди. Моє послання президенту Путіну — просте. Ми не підемо. Ми не будемо кланятися. Я не буду кланятися", — наголосив президент США.

Крім того, Байден заявив, що американських солдатів немає в Україні та пообіцяв не допустити цього і в майбутньому.

Нагадаємо, наприкінці лютого президент США Джо Байден заявив на зустрічі з лідерами Конгресу, що бездіяльність законодавчого органу спричинила жахливі наслідки в Україні, оскільки політики так і не спромоглися проголосувати за допомогу Києву у розмірі 60 мільярдів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.03.2024 06:45