Фото: "Економічна Правда"

Українці можуть повернути гроші, сплачені за газ: роз'яснення від "Нафтогазу"

Споживачі можуть повернути переплату за газ при зміні постачальника. Українцям радять звернутися особисто до попередньої газопостачальної компанії та написати заяву на повернення переплати.

Відповідне роз'яснення з'явилось у Facebook "Газопостачальної компанії "Нафтогаз України".

"Шановні клієнти, якщо ви змінили постачальника газу, але оплатили рахунки за спожите блакитне паливо попередній компанії, гроші можна повернути", — йдеться у повідомленні компанії.

"Нафтогаз" радить споживачам діяти наступним чином:

  • звернутися особисто до попередньої газопостачальної компанії і написати заяву на повернення переплати;
  • попередня газопостачальна компанія протягом п'яти календарних днів має надати вам відповідь та повернути переплату;
  • лише клієнт має право забрати свою переплату у попереднього постачальника газу. Дієвого механізму щодо переводу коштів або взаєморозрахунків між постачальниками не існує.

"Додатково інформуємо, що у разі ігнорування попереднім постачальником письмової вимоги щодо повернення переплати споживачу, останній має право на отримання компенсації  у розмірах та порядку встановлених Мінімальними стандартами та вимогами до якості обслуговування споживачів та постачання природного газу, затверджених постановою НКРЕКП від 21.09.2017 року № 1156", — додали у "Нафтогазі".

Нагадаємо, вартість газу для населення в Україні не змінюватимуть щонайменше до кінця квітня 2024 року. До цього часу діє тариф "Фіксований", який становить 7,96 гривні. Ціна може зрости лише у тому випадку, якщо не продовжать мораторій на підвищення тарифів, який повинен діяти під час воєнного стану та півроку після його завершення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 10.08.2023 06:32