Фото: Pixabay

Українці отримують повідомлення про мир з Росією та втрату територій: громадян попередили про фейк

На електронні скриньки українців почали приходити фейкові повідомлення нібито від Офісу президента. У них йдеться про "припинення вогню з Російською Федерацією" та "передачу країні-агресору частини територій".

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

У Центрі наголосили, що поширювані повідомлення — фейк російської ІПсО, яка має на меті вплинути на морально-психологічний стан громадян України та дискредитувати керівництво держави. 

Водночас Центр протидії дезінформації та Кіберполіція закликали громадян: 

  • Не переходити за сумнівними гіперпосиланнями, адже за ними може ховатися фішинговий ресурс. Ніколи не вводьте конфіденційні дані на підозрілих сайтах.
     
  • Завантажувати програми й застосунки лише з офіційних джерел. Використовувати антивірусне програмне забезпечення. Вчасно оновлювати операційну систему.
     
  • Довіряти тільки перевіреній інформації на офіційних сторінках державних органів.

Інфографіка: Центр протидії дезінформації

Раніше повідомлялось, що експерт з інформаційних технологій Андрій Коваленко став новим головою Центру протидії дезінформації.

Нагадаємо, громадяни України почали отримувати повідомлення нібито від Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) про "евакуацію" населення через "удар по Хмельницькій атомній електростанції". Це — фейкова інформація.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.01.2024 15:42