Фото ілюстративне. Джерело: sud.ua

Українцям в інших країнах спростять доставлення закордонних паспортів

У середу, 21 серпня, Міністерство закордонних справ і "Укрпошта" підписали меморандум про співпрацю. Він передбачає залучення поштового оператора до доставлення документів до закордонних дипломатичних установ України.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Меморандум, який підписали державний секретар МЗС Олександр Баньков і генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський, передбачає участь українського поштового оператора у відправленні документів до дипмісій за кордоном.

Передбачається, що українці за кордоном зможуть скористатися послугами "Укрпошти" для доставлення документів — насамперед закордонних паспортів.

"Після того, як паспорт виготовлять на території України, "Укрпошта" забезпечить його швидку доставлення на адресу закордонної дипломатичної установи України в країні, де замовляли паспорт, для його подальшої видачі заявнику", — пояснили в МЗС.

Сплатити доставлення можна буде в особистому кабінеті на сайті "Укрпошти" за допомогою електронної марки з QR-кодом. Вартість відправлення в будь-яку країну світу складатиме всього 6 доларів та 10 гривень ПДВ, що "в рази дешевше порівняно з комерційними сервісами", йдеться в прес-релізі. Послуга має запрацювати вже у вересні.

Нагадаємо, що, як свідчить відповідна постанова Кабінету міністрів України, в українців, які проживають за кордоном і які є військовозобов'язаними, під час оформлення паспорта та закордонного паспорта перевірятимуть військово-облікові документи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.08.2024 18:51