Фото: Офіс президента

Україні складно буде нараховувати соцвиплати без підтримки партнерів, — Зеленський

Президент Володимир Зеленський повідомив, що Україні буде складно нараховувати соцвиплати без західної підтримки. Гарант зауважив, що всі гроші, які Київ заробляє, отримують військові.

Про це очільник держави заявив на зустрічі з африканськими журналістами.

"Важливе питання  фінансова підтримка щодо соціальних виплат. Я вам скажу відверто – без підтримки буде дуже складно. Бо всі гроші, які Україна заробляє, все ми віддаємо нашим військовим", — заявив Зеленський.

Зеленський додав, що без допомоги з соціальних виплат на Україну чекає криза, яка вплине на перебіг війни, але не зупинить боротьбу українського населення.

"Якщо не допомогти нам із соціальною підтримкою, без цього буде дуже складно. Треба буде або зменшувати підтримку військовим, виплати їм, або не давати соціальну допомогу", — зазначив він.

​Нагадаємо, Міністерство соціальної політики за результатами перевірки ВПО зупинило виплати понад 140 тисячам осіб. Все тому, що вони не відповідають новим критеріям.

Водночас в Україні продовжується прийом заявок на грошову допомогу від Агентства ООН у справах біженців. Програма орієнтована на вразливі категорії внутрішньо переміщених осіб, які постраждали від військових дій та тих, хто повернувся до свого постійного місця проживання в певні регіони України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 16.11.2023 00:10