Фото: Telegram Андрія Єрмака

Україні вдалось повернути з окупації ще дев'ятьох дітей: наймолодшому малюку — три роки

Україні вдалось повернути з російської окупації ще дев'ятьох дітей. Найменшому з малюків — три роки.

Про це повідомив голова Офісу президента України Андрій Єрмак.

"Нам вдалося повернути додому ще дев'ятеро українських дітей. В межах реалізації затвердженого плану дій президента України Володимира Зеленського Bring Kids Back UA наша команда разом з представниками Офісу омбудсмана виконала чергову задачу", — написав у Telegram.

За його словами, 22 березня зустріли п'ятьох дітей, яких викрала Росія. Зокрема, четверо малюків перебували у дитячих будинках. Наймолодшому — три роки.

Єрмак додав, що ще чотири дитини раніше повернулися з ТОТ і вже відвідали Центр захисту прав дитини. Вони розповіли правоохоронцям про злочини росіян, свідками яких стали. Дітей змушували ходити в російські школи, де розповідали, що немає самостійної держави Україна.

"Вдячний всій команді, а також державі Катар за посередництво. Міжнародна коаліція за повернення українських дітей працює. Задача президента — повернути всіх. Працюємо далі", — наголосив посадовець.

Нагадаємо, 18 березня на підконтрольну Україні територію приїхали родини із Запорізької та Донецької областей. Їх зустріли в українському Центрі захисту прав дитини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.03.2024 17:49