Фото: Генштаб ЗСУ

Українська армія просунулась на окремих ділянках фронту попри погіршення погодних умов, — ISW

Українські сили продовжили контрнаступальні операції й, як повідомляється, 9 жовтня просунулися у західній частині Запорізької області та під Бахмутом на тлі повідомлень про погіршення погодних умов в Україні. 

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Раніше українське військове командування повідомляло, що Сили оборони досягли часткового успіху на захід від Вербового (18 кілометрів на південний схід від Оріхова), а також у районі Кліщіївки (5 кілометрів на південний захід від Бахмута) і Андріївки (10 кілометрів на південний захід від Бахмута). 

Своєю чергою російські військкори стверджують, що опади погіршили видимість на півдні України, що ускладнює роботу російських та українських розвідувальних дронів. Один російський мілблогер заявив, що земля стала брудною та ускладнює рух гусеничної техніки, хоча за словами іншого військкора, земля ще не стала достатньо в'язкою, щоб перешкоджати руху техніки. Точні умови, мабуть, різняться вздовж лінії фронту, хоча погодні умови загалом погіршуються.

Мапа ISW

Нагадаємо, за даними Генерального штабу Збройних сил України, на Сіверському та Слобожанському напрямку ворог продовжує обстріли населених пунктів з території Російської Федерації та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Раніше речник об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун заявив, що російські окупанти дещо знизили свою активність на Таврійському напрямку. Зокрема, ворог використовує менше авіації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.10.2023 07:01